torstai 26. huhtikuuta 2018

Koivunmahlasima

Koivussa mahla juoksee nyt sellaisella vauhdilla, että pulloa saa olla tyhjentämässä tiuhaan. Mahla on luonnon oma terveysjuoma ja sitä voi käyttää vaikkapa urheilujuomana. Mahlan keruu on helppoa ja yhdestä koivusta valuu mahlaa useita litroja päivässä. Mahlan valuttaminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin vaan vaatii aina maanomistajan luvan. Mahla on huonoa säilymään, joten jos sitä ei heti käytä, se kannattaa pakastaa. Itse pakastan mahlaa jonkun verran varastoon ja näin vapun alla olen tehnyt mahlasta simaa. Jaan tässä nyt teille käyttämäni reseptin.

Koivunmahlasima

3 l koivunmahlaa
1 l vettä
500 g fariinisokeria
2 kpl sitruunaa
1/4 tl hiivaa (herneen kokoinen pala)
rusinoita
sokeri 1 tl/simapullo
Kiehauta ensin vesi ja sekoita fariinisokeri veteen. Lisää sitruunaviipaleet ja mahla. Liota hiiva pieneen vesimäärää ja lisää kädenlämpöiseen simaseokseen.

Anna käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Poista sitruunaviipaleet ja pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja rusinoita.


Sima valmistuu huoneenlämmössä noin kolmessa vuorokaudessa ja viileässä noin viikossa. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Säilytä viileässä ja juo viikon kuluessa.

Vielä ehtii vapuksi laittaa siman käymään :)

Emäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti