Koivunmahlasima
3 l koivunmahlaa
1 l vettä
500 g fariinisokeria
2 kpl sitruunaa
1/4 tl hiivaa (herneen kokoinen pala)
rusinoita
sokeri 1 tl/simapullo
Kiehauta ensin vesi ja sekoita fariinisokeri veteen. Lisää sitruunaviipaleet ja mahla. Liota hiiva pieneen vesimäärää ja lisää kädenlämpöiseen simaseokseen.
Anna käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Poista sitruunaviipaleet ja pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja rusinoita.
Sima valmistuu huoneenlämmössä noin kolmessa vuorokaudessa ja viileässä noin viikossa. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Säilytä viileässä ja juo viikon kuluessa.
Vielä ehtii vapuksi laittaa siman käymään :)
Emäntä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti