maanantai 2. huhtikuuta 2018

"Ei jaksa lähteä kauppaan"-leipäset

Meillä on lähimpään kauppaan matkaa 18 km, joten ihan yhden tai kahden puuttuvan ruoka-aineen takia ei kauppaan tule lähdettyä. Keskimäärin käymme pari kertaa viikossa kaupassa, joskus pärjätään yhdelläkin käynnillä. Peruselintarvikkeita yritetään pitää kohtuullinen varasto kotona ja kauppaan lähdetään aina ostoslistan kanssa, koska muuten aina jotain unohtuu.

Kun edellisestä kauppareissusta on jo aikaa, alkaa tekemään mieli tuoretta leipää. Jaan nyt teille luottoreseptini helppoihin, nopeisiin ja herkullisiin rieskoihin/teeleipiin. Näihin leipäsiin tulee niin perusraaka-aineita, että niitä yleensä aina kaapista löytyy. Itse teen leivät gluteenittomina oman keliakian takia, mutta hyvin maistuvat myös "tavisleipää" syövälle isännälle. Aivan yhtä hyvin voi leivonnassa käyttää vehnäjauhojakin. Tämä on myös ainoa resepti, jonka muistan ulkoa, koska kaikkia raaka-aineita tulee kaksi vain mittayksikkö pitää muistaa.



"Ei jaksa lähteä kauppaan"- leipäset

2 dl kaurahiutaleita (puhdasta kauraa, jos teet gluteenittomia)
2 dl vaaleita jauhoja (gluteenittomia tai vehnäjauhoja tai oikeastaan mitä jauhoja vaan)
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (itse jätän usein pois, jos on suolaista juustoraastetta)
2 dl juustoraastetta
2 rkl öljyä
2 dl maitoa, jogurttia, kermaviiliä tai näitä sekaisin. Vedelläkin onnistuu.¨




Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Lisää joukkoon öljy ja maito. Ihan lusikalla voi sekoittaa taikinan. Nostele lusikoilla taikina nokareet pellille ja painele ohuiksi leipäsiksi. Itse painelen lusikalla, jota kastelen välillä vedessä. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 min.




Ja taas kauppareissua voi venyttää päivällä eteenpäin :)

Emäntä



3 kommenttia:

  1. Pitääpä kokeilla! Itsetehty leipä on parasta 😊 ja tykkään resepteistä, jossa ei tarvitse sotkea käsiä taikinaan. Nimimerkillä ikinä en kyllä työhanskoja käytä, mutta taikina on ihan eri asia 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse arvostan myös reseptejä, joissa ei tule kauhean paljon tiskiä :D

      Poista