tiistai 17. huhtikuuta 2018

Tunturissa

Juuri kun etelässä kevät alkaa ottamaan voiton talvesta, niin me suuntaamme vielä hangille Lappiin. Näin tänäkin keväänä. Tällä kertaa suuntana Enontekiön Hetta, jossa ensin muutama päivä työhommia ja sitten vihdoin suuntasimme suksien kärjet kohti tuntureita.

Retki suuntautui Pöyrisjärven erämaa-alueelle. Yleensä olemme liikkeellä vaelluskodan kanssa ja yövymme siinä maastossa ja välillä autiotuvissa, jos reitille sellaisia osuus. Nyt olimme varsinaisella luksuslomalla, koska pääsimme pariksi yöksi paikallisen poromiehen mökkiin ja yhden yön olimme autiotuvassa. Hiihdimme 16 kilometrin matkan Näkkälästä Pöyrisjärvelle ja vietimme sillä alueella kaksi päivää hiihdellen ja pilkkien, neljäntenä päivänä hiihtelimme takaisin autolle. Aurinko paistoi joka päivä ja päivälämpötila kohosi reilusti plussan puolella.
Pihka on aina niin innoissaan retkellä, että vedollaan keventää kummasti ahkion painoa, vaikka ei varsinaisesti mikään vetokoira olekaan.
Evästauko
Pöyrisjoesta yritettiin pilkkiä harjusta, mutta ilman saalista jäätiin tällä kertaa.

Alue on suurimmaksi puhelinverkkojen katvealuetta, joka omalta osaltaan lisää vapauden tunnetta. Ei tarvitse kännykkää kaivaa esille, kun tietää että kuuluvuutta ei ole. Voi sataprosenttisesti keskittyä maisemiin ja elää vain siinä hetkessä. Muutaman mäen päällä Norjan verkko toimi, joka oli tietysti hyvä tietää jos hätäpuhelua olisi täytynyt soittaa.

 Alueella on paljon paikallisten mökkejä, joita he käyttävät porohommissa.
Matkalla meidät ohitti pororaito. Ilmeisesti olivat koulutuslenkillä.
Vinkki vitonen: punaviiniä myydään nykyään myös muovipullossa, kevyt kantaa tyhjä pullo pois erämaasta ;)
Pihka nauttii kevätauringosta.
Autiotupaan saimme seuraksi 16 hengen retkiseurueen. Lukioikäiset nuoret kahden ohjaajan kanssa olivat viikon vaelluksella. Heillä oli kolme telttayötä takana ja nyt saivat yhden yön nukkua tuvassa ja kuivatella varusteita. Todella mukavia ja reippaita nuoria.

Pidempäänkin olisi tunturissa viihdytty, mutta nyt työt pakotti takaisin ihmisten ilmoille. Onneksi saamme vielä muutaman päivän tehdä töitä täällä Lapissa ja sitten vasta auton nokka käännetään kotia kohti.

Emäntä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti