lauantai 5. tammikuuta 2019

Neulottu kauluri

Etsin vuosia sitten aikuiselle tarkoitettua kauluria korkealla kauluksella. Markkinoilta en kuitenkaan löytänyt sellaista ja ylipäätään minkäänlaiset aikuisen kaulurit ovat kaupoissa vähissä. Niinpä päätin tehdä kaulurin itse. Vuosien varrella olen tehnyt muutaman kaulurin itselleni ja isännälle. Tänään valmistui viimeisin versio kaulurista, lanka tällä kertaa hiukan ohuempi baby merino-lanka.

Kauluri on todella helppo tehdä, jos vaan osaa neuloa oikeita ja nurjia silmukoita. Tässä ohje 7 veljestä- langan vahvuiselle langalle.

Luo pyöröpuikolle tai neljälle sukkapuikolle 96 silmukkaa. Neulo "kaksi oikein, kaksi nurin"-joustinneuletta 35 kerrosta (sen mukaan kuinka korkean kaulurista haluat).

Lisää oikeiden silmukoiden väliin yksi silmukka eli puikoilla on 3o2n3o2n jne. Neulo kuusi kerrosta ja lisää sitten silmukat myös nurjien silmukoiden väliin eli puikolla nyt 3o3n3o3n jne. Neulo kuusi kerrosta. Lisää sitten sekä oikeiden että nurjien silmukoiden väliin silmukat eli puikoilla nyt 4o4n4o4n jne. Neulo vielä 8 kerrosta. Päättele silmukat. Jos haluat vielä leveämmän kaulurin, voi silmukoiden lisäämistä toki jatkaa edelleen.

Tämä kauluri malli on tarpeeksi tiukka, joten se pysyy hyvin ylhäällä. Oikein kylmällä kelillä laitan putkihuivin kaulurin alle, putkihuivin voi nostaa vielä ylemmän poskille ja kauluri pitää sen hyvin paikallaan.

Emäntä

16 kommenttia:

 1. Makee kauluri! Kiitos ohjeesta, taidanpa kutoa meille kaulurit :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeesta! Meneekin heti kokeiluun.

  VastaaPoista
 3. Hei, muistatko kuinka paljon lankaa tuohon kauluriin meni? Kyselee, Pipsa

  VastaaPoista
 4. Todellinen löytö tämä ohje tuli tarpeeseen kiitos��

  VastaaPoista
 5. Hei! Kiitos paljon ohjeesta 🤩 Teen itse tätä aika ohuella Kaupunki-langalla, 3 puikoilla. Osaatko yhtään sanoa, montako kerrosta noiden silmukan nostojen jälkeen kannattaa tehdä ohuemmalla langalla? 😁 Ohjeessa oli aluksi 6 kerrosta, mietin että onkohan 10 kerrosta liikaa?

  VastaaPoista
 6. Hei! Montako silmukkaa tuossa baby merino -versioissa oli ja minkä kokoisilla puikoilla teit (itseasiassa puikkojen kokoa en löytänyt tuosta alkuperäisestä ohjeistamaan?) Kiitos jos pystyt vastamaan!

  VastaaPoista
 7. Suuret kiitokset kaulurin ohjeesta 💝
  Niin lämmin ja mukava tuli.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjeesta. Sain juuri omani valmiiksi

  VastaaPoista
 9. Kiitos hyvästä ohjeesta,tuli tosi napakka kauluri.🤗

  VastaaPoista
 10. Ensimmäinen kauluri valmis. Kaksi vielä tekeillä työkavereiden iloksi 😊

  VastaaPoista
 11. No ihan mahtava ohje! Tuli tosi hieno! Kiitos :)

  VastaaPoista
 12. Mikä puikon koko seitsemän veljestä langalle ?

  VastaaPoista
 13. Kiitos ohjeesta! Sain vihdoinkin tehtyä 4-vuotiaalle sopivan tiukemman, kasvoille ylettyvän kaulurin tällä ohjeella. Seuraavaksi taidan neuloa itselleni ja miehelle samanlaiset.

  VastaaPoista
 14. Ensimmäinen kauluri Novitan Merino 4ply langasta tuplana tulossa. Ihana ohje 😍

  VastaaPoista