perjantai 8. tammikuuta 2021

Helppo neulottu kauluri ja pipo

Blogini kautta aikojen luetuin postaus on kaksi vuotta sitten kirjoitettu ohje neulottuun kauluriin. Ohje on tehty 7-veljeslangan vahvuiselle langalle ja on helposti sovellettavissa ohuemmalle tai paksummalle langalle.

Kaipasin itselleni uutta kauluri ja niinpä ajattelin kirjoittaa samalla ohjeen hiukan paksummalle langalle. Neuloin kaulurin kaveriksi myös pipon ja tässä ohje myös pipolle. Nämä osaa neuloa kaikki, jotka osaavat neuloa oikeita ja nurjia silmukoita.Lankana oli tällä kertaa Katia Merino Sport-lanka, jota neulotaan nro 5 puikoilla. 


Kauluri:

Aloita luomalla pyöröpuikolle tai neljälle sukkapuikolle yhteensä 92 silmukkaa. Neulo joustinneuletta 2 oikein 2 nurin 36 kerrosta. Lisää oikeiden silmukoiden väliin yksi silmukka eli puikoilla on nyt 3o2n3o2n jne. Neulo kuusi kerrosta ja lisää sitten silmukat myös nurjien silmukoiden väliin eli puikolla nyt 3o3n3o3n jne. Neulo kuusi kerrosta. Lisää sitten sekä oikeiden että nurjien silmukoiden väliin silmukat eli puikoilla nyt 4o4n4o4n jne. Neulo vielä 8 kerrosta. Jos haluat vielä leveämmän kaulurin, voi silmukoiden lisäämistä toki jatkaa edelleen. Päättele silmukat löysästi ja päättele langat.


Pipo:

Aloita luomalla pyöröpuikolle tai neljälle sukkapuikolle 90 silmukkaa. Neulo joustinneuletta 2 oikein, 2 nurin 73 kerrosta. Aloita sitten kavennukset niin, että neulot aina kaksi silmukkaa yhteen eli yhden kierroksen aikana silmukat vähenee puoleen. Jatka tätä, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi. Päättele langat.


Nyt kelpaa ulkoilla, kun on varusteet kunnossa ja kelikin mukavan talvinen.

12 kommenttia:

 1. Näyttää lämpöiseltä! Pipon voisikin kutoa!

  VastaaPoista
 2. Täytyy testata näitä, aiempi kauluri-ohje oli oikein toimiva!

  Anu

  VastaaPoista
 3. Hei! Kuinka pitkät pyöröpuikot sulla oli tätä neuloessa? Kiitos ja mukavaa talven jatkoa!🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minulla oli 60 cm pitkät puikot, mutta suosittelen lyhyempiä. Noihin sai juuri ja juuri venytettyä ensimmäisten kerrosten silmukat.

   Poista
 4. Kiitos hyvästä kauluri mallista, sisko pyysi tekemään ja taidan tehdä itselleni myös🥰

  VastaaPoista
 5. Kivannäköinen kauluri.

  Itsekin teen paljon kaulureitakin, mutta ongelma on se, että ne lörpsähtävät niin pian. Lapsille kun ei millään viitisi tehdä napillisia kaulureita.

  Johtuneeko tuo venyminen langasta vai vain siitä, että kauluria kiskotaan pään yli niin usein.

  VastaaPoista
 6. Hei! Mikä on langanmenekki kaulurissa? Täytyy heti mennä hankkimaan langat, hyvä ja selkeä ohje! :)

  VastaaPoista
 7. Kannattaa kokeilla myös magic loop - tekniikkaa kaulurin neulomiseen. Youtubesta löytyy hyviä opetusvideoita, jos tekniikka ei ole entuudestaan tuttu. Magic loopilla tarvitaan mahdollisimman pitkä pyöröpuikko. Olen tehnyt lapselle yhden kaulurin tällä ohjeella. Nyt on teon alla toinen Dropsin Baby merinosta magic loopilla, puikkokoko 3mm, pyöröpuikon pituus 100cm. Saisi kyllä olla vähän pidempi pyöröpuikko, mutta tälläkin pituudella pärjää, kun työ on suht pieni. Lapsi on kohta 3,5v.

  Kiitos todella hyvästä ja helposti muunnettavasta ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 8. Neuloin kaulurin. Olipa helppo ohje ja hyvännäköinen lopputulos. Tykkään neuloa mutten jaksa monimutkaisia ohjeita. Kiitos

  VastaaPoista
 9. Mikä olis hyvä pyöröpuikko koko

  VastaaPoista
 10. Hei! Millä silmukkamäärällä neulot miehesi kaulurin? Ja kuinka paljon suunnilleen lankaa kuluu? Kiitos! Mukavaa joulunodotusta! :)

  VastaaPoista