maanantai 29. lokakuuta 2018

Talvi saa tulla

Talvi kolkuttelee jo ihan ovella, pakkasta öisin ja lumihiutaleitakin näkynyt ilmassa. Viikonloppuna olikin korkea aika tehdä loput pihatyöt.
Haravointi urakka saatiin päätökseen, pellot oli jyrsitty jo viikolla ja maa-artisokkasato nostettu sekä istutettu mukulat maahan. Istutamme maa-artisokan aina jo näin syksyllä. Maa-artisokat lähtivät äitini matkaan ja osa palautuu sitten valmiina soseena takaisin :)

Yrttipenkki on peitetty havuilla ja toivotaan, että lunta tulisi suojaksi.
Sadevesitynnyri tyhjennetty, kastelukannut viety suojaan ja viimeisetkin kesäkukkaruukut tyhjennetty ja siirretty varastoon. Lintulauta vastaavasti kannettu varastosta ulos ja täytetty auringonkukansiemenillä.
Kehäkukka penkistä keräsin vielä viimeiset kukat kuistille maljakkoon.
Kellojen siirron myötä illat pimenevät vauhdilla ja on aika kaivaa sukkalangat varastosta, sytyttää kynttilät ja käpertyä sohvan nurkkaan villasukkaa neulomaan. Talvi saa tulla.

Emäntä2 kommenttia:

  1. Hyvä, että kerkesitte valmistautua kunnolla talven tuloon. Meilläkin oli onneksi isännöitsijä täällä Espoossa hyvin valmistellut pihat ja muut tilat ennen viimeaikaista lumikaaosta. Aamulla oli hyvin tiet myös aurattu niin pääsi kätevästi lähtemään autolla töihin.

    VastaaPoista