maanantai 22. lokakuuta 2018

Metsästäjä-keräilijä viikonloppu

Torstaina töiden jälkeen pakattiin autoon tavarat, koira, kalaverkot, sienikopat ja marjaämpärit ja suunnattiin Puulalle pitkän viikonlopun viettoon. Tavoitteena metsästää, kalastaa, sienestää ja marjastaa eli viettää sellaista metsästäjä-keräilijä aikaa.
Saarimökillä vietetyn yön jälkeen ajelimme mantereelle metsälle. Isäntä ja Pihka-koira lähtivät lintuja etsimään ja minä jäin karpalosuolle. Suolla oli ollut karpaloita ilmeisesti hyvin, mutta niin oli ollut poimijoitakin ennen minua. Reilun litran ehdin kuitenkin karpaloita kerätä ennen kuin parivaljakko saapui takaisin metsältä. Siirryttiin sitten porukalla hiukan eri paikkaan, mutta lintuja ei löytynyt koko päivänä. Mukava oli kuitenkin metsässä kävellä aurinkoisessa syyssäässä.Ennen pimeän tuloa palattiin saareen ja saunaa lämmittäessä oli aikaa putsata karpalo saalis.

Lauantai aamuna ensimmäisenä kalaverkkoja kokemaan ja siellä odottelikin hyvä saalis. Iso järvilohi oli uinut verkkoon. Joulukalaa täältä vähän tultiin pyytämään ja sellainen saatiin.


Kalan perkauksen jälkeen lähdettiin etsimään saarista lintuja. Parissa isossa saaressa oli hirvenmetsästys käynnissä, joten kierreltiin ensin pienempiä saaria. Teeriä Pihka löysikin muutaman ja haukkui niitä innoissaan, teeren osalta metsästyskausi oli vaan jo loppunut, joten linnut saivat jatkaa matkaa.

Sillä välin kun Pihka touhusi teerien kanssa me syötiin eväitä nuotiopaikalla.

Iltapäivällä hirvimiehet lähtivät isommasta saaresta, joten päätimme vielä käydä siellä pienen lenkin. Kiipesimme korkealle mäelle, josta oli hienot maisemat järvelle.

Täältä saaresta löytyi metsokin, mutta ei sekään kestänyt haukussa isännän hiipimistä vaan karkasi. Mutta ilman saalista ei jääty, koska suppilovahveroita löytyi ämpärillinen.

Sunnuntai aamuna käytiin vielä ennen kotiin lähtöä verkot nostamassa ylös ja taas siellä odotteli lohi.

Vaikka lintupaisti jäi tällä kertaa saamatta, niin muuten viikonloppu ylitti odotukset. Kalasaalis oli mahtava. Kotona laitettiin fileet vielä vakuumiin, näin säilyvät pakastimessa pidempään.
Emäntä

1 kommentti:

  1. Hyvät saaliithan teille tuli! Ja kauniita luontokuvia. <3
    Nuo suppikset on niin suloisia. :)

    VastaaPoista