keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Vanhoja opetustauluja

Vanhat opetustaulut ovat kauniita ja sopivat minusta vanhan talon hirsiseinälle. Olemme useamman vuoden keränneet erityisesti Kalevala-aiheisia kansantieteellisiä kuvia- sarjaa. Sarja on piirretty 1910-luvulla. Ilmeisesti sarjassa on kahdeksan eri taulua, joista meiltä löytyy jo kuusi. Suurin osa tauluista on ostettu tori.fi -sivustolta, mutta myös perinteisiltä kirpputoreilta ollaan löytöjä tehty.
Sarjan ensimmäinen osa "Aseita ja metsästysvälineitä" löytyy isännän työpisteen seinältä.


Kakkososa "Puuastioita ja talousvälineitä" roikkuu yläkerran rappusissa. Tämä taulu on kaikkein huonoimmassa kunnossa, yksi kulma puuttuu kokonaan.
Neljäs taulu "Pirtti, käsityötoimet, runonlaulanta" sekä viides " Karjalaisen talon rakennukset" löytyvät myös yläkertaan vievien rappusten seinältä. Rappusiin onkin kertynyt oikein opetustaulunäyttely.


Seitsemäs osa "Maakulkuneuvot" löytyi viime sunnuntaina kirpputorilta ja se ei vielä ole paikkaansa löytänyt. Saattaa olla, että paikka löytyykin Inarin mökin seinältä.

Sarjan viimeinen eli kahdeksas taulu "Kalastus ja vesikulkuneuvot" roikkuu taas puolestaan minun työpisteen seinältä. Tämän taulun yksityiskohdissa on tullut silmiä lepuutettua tietokoneen ruudun tuijottamisen lomassa. Täytyisi kierrättää tauluja enemmän paikasta toiseen, jotta tulisi kaikkia tarkemmin katseltua. Nyt rappusissa olevat taulut jäävät vähän paitsioon.
Sarjastamme puuttuvat osa kolme "Tuohiastioita ja talousvälineitä" sekä kuusi "Maanviljelystoimet- ja työkalut". Näiden taulujen kirpputori metsästys siis jatkuu.

Onko teillä vanhoja opetustauluja seinällä? Oletteko ihastuneet ja keränneet jotain tiettyä sarjaa?


Emäntä1 kommentti:

  1. Ihana blogi ja talo😍 pitää ruveta seuraamaan! Hyvää joulun aikaa😊

    VastaaPoista