tiistai 29. toukokuuta 2018

Toukotyöt tehty

Viikonlopun ja alkuviikon aikana kylvettiin viimeisetkin siemenet peltoon. Meillä kasvimaa on ihan keskellä pihaa, kaksi erillistä pientä peltoa. Kasvipenkkien teko aloitetaan kuokkimalla käytävät, näin muodostuu penkki johon siemenet kylvetään. Kasvimaan käytävät eivät siis ole samalla tasolla istutusalueen kanssa. Näin jo mummuni on tehnyt kasvimaan ja perinteitä jatkamme.Kasvilistaa on aika paljon karsittu ja kasvatukseen otettiin nyt vain kasveja, jotka varmasti tulee syötyä ja joiden todennäköisyys onnistua on aika korkea. Nyt peltoon meni porkkanaa eri värisiä, punajuurta, sipulia, punasipulia, salaattia ja perunaa. Lisäksi kehäkukkaa pihaa kaunistamaan ja kehäkukkavoiteen raaka-aineeksi.

Syksyllä istutetut maa-artisokat ovatkin jo hyvin taimella.Myös purjon taimet istutin peltoon jo viime viikolla, kun yötkin ovat olleet nyt niin lämpöisiä. Hentoja taimet ovat, mutta kyllä ne tuosta syksyyn mennessä vahvistuvat. Näin ainakin toivon.


Kasvilava nurkkauksessa on lavoissa tomaattia ja kurkkua, sekä jo kuun alussa kylvettyä salattia.Tomaatin taimien kasvatus ei oikein onnistunut tänä vuonna, ovat aika pieniä. Voi olla että kesä loppuu kesken ennen kuin tomaatit kypsyvät.


Tomaatin taimia on myös talon seinustalla ikkunoiden alla. Varsinaista kasvihuonetta meillä ei vielä ole.
Myös esikasvatetut kesäkurpitsan taimet ovat omassa penkissään. samaan penkkiin kylvin myös lisää kesäkurpitsaa ja muuta pieni taimi on jo maanpinnalle ponnistanut.

Nyt vaan toivotaan käden ristissä vesisadetta. Täällä päin ei ole satanut moneen viikkoon ja kaikki sadevesitynnyrit on jo tyhjinä. Kaivovedellä täytyy kasvimaatakin kastella. Tämä meidän piha on vielä todella aurinkoinen ja paahteinen, varjoa ei juuri ole tarjolla. Kahdeksan jälkeen illalla aurinko ei enää paista pihaan ja saa aloittaa kastelu urakan.

EmäntäEi kommentteja:

Lähetä kommentti