perjantai 18. toukokuuta 2018

Kierros talossa osa 2: Olohuone

Jatketaanpa kierrosta talossa. Esittelykierroksen ensimmäinen osa käsitteli pirttiä ja nyt jatketaan seuraavaan huoneeseen. Pirtin viereinen huone on ollut isovanhempieni aikaan makuuhuoneena, varsinaista olohuonetta ei talossa ollut ollenkaan. Meillä huone on muuttunut sellaiseksi arkiolohuoneeksi ja vähän myös työhuoneeksi.Tämänkin huoneen lähes kaikki huonekalut ovat talossa olleet pitkään ennen meitä, vain sohva on uudempi ja sekin käytettynä ostettu. Lattialla on meidän molempien mummojen kutomia mattoja.Yhden huoneen nurkan valloittaa isännän työpiste. Nurkkauksen sisustuksesta voi päätellä, että harrastukset ja osittain työkin liittyy vahvasti metsästykseen.


Huoneen lämmityksen hoitaa nykyään ilmalämpöpumppu, joka myös hyvin kierrättää pirtin leivinuunin lämpöä muihin huoneisiin. Tästäkin huoneesta löytyy kyllä tulisija, mutta tuollainen peltikamiina on lähinnä tunnelmatulia varten. Tuossa nurkassa on ilmeisesti alun perin ollut pönttöuuni, joka sitten korvattu öljykamiinalla ja myöhemmin puukamiinalla, mutta ehkäpä jonakin päivänä palataan takaisin pönttis-aikaan.


Kun tämän huoneen remonttia aloitettiin kymmenen vuotta sitten, niin pinkopahvit olivat seinällä ja muovimatto lattiassa niin kuin talon muissakin huoneissa. Lisäksi päätyseinän ikkuna oli osittain laitettu umpeen. Onneksi karmit oli jätetty paikoilleen ja alkuperäiset ikkunatkin löytyivät puruvintiltä.

Tällainen olohuone meillä :) Telkkaria ei tästä huoneesta löydy vaan se vähä mitä telkkaria katsotaan, niin katsotaan tabletilta tai tietokoneelta. Telkkari kyllä talosta löytyy, mutta mistä niin se selviää kierroksen jatkuessa.


Emäntä


Talo kierroksen aikaisemmat osat:

Kierros talossa osa 1: pirtti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti