tiistai 1. tammikuuta 2019

Talvikalastus kausi alkaa

Oikein hyvää uutta vuotta! Tulipa pitkä tauko blogiin kirjoittelusta. Joulukuu täyttyi kaikesta muusta touhusta ja blogi jäi taka-alalle. Nyt on arki rauhoittunut, joten kirjoittamisellekin löytyy taas aikaa. Metsäläisten elämää löytyy nyt myös instagramin puolelta, joten liittykää seuraan sielläkin.

Täällä on järven jäätymistä ja jään vahvistumista odoteltu jo viikkoja, jotta saataisiin verkot järveen. Sunnuntaina vihdoin pakattiin verkkotavarat ahkioihin ja lähdettiin porukalla verkon heittoon. Jäätä oli noin kymmenen senttiä.

Verkon paikkoja oli suunniteltu kartan ääressä jo valmiiksi ja nyt vaan yritettiin löytää jäällä suunniteltuun kohtaa. GPS-paikantimen avulla ja kairan reiästä kaikuluotainta käyttäen yritimme osua sopivan vedenalaisen penkan kohdalle. Siellä ne isot kuhat toivottavasti asustelevat.
Verkko uitettiin jään alle uittolaudan avulla. Tai oikeastaan laudalla uitettiin ensin naru jään alle ja narulla vedettiin sitten verkko paikoilleen. Jäällä oli pieni kerros lunta, joten jään alla etenevää lautaa ei suoraa nähnyt kokoajan vaan täytyi lapioida lumeen kurkistus aukkoja. Edellisvuonna päästiin verkot heittämään kirkkaalla jäällä ja silloin lauta näkyi todella hyvin.

Kun lauta oli vetänyt narua halutun matkan, niin tehtiin avanto ja nostettiin lauta ylös. Narun toiseen päähän sidotiin verkko kiinni ja sitten vaan kiskottiin verkko jään alle. Molemmista päistä verkko sidotiin keppeihin kiinni.

Laitoimme yhteensä neljä verkkoa järveen, kaikki vähän eri syvyyksiin ja eri suuntaisesti. Tällä paikalla ei ennen olla talviverkkoja pidetty, joten jännityksellä jäädään odottamaan ensimmäistä kokemista. Talviverkkoja käymme kokemassa noin viiden päivän välein.
Pihka koiran mielestä verkoilla käynti on vähän tylsää puuhaa ja välillä täytyy kiivetä emännän syliin lämmittelemään tassuja :) 

Viime talvi oli kalasaaliiden osalta aika heikko, toivottavasti tänä vuonna ahti suo antejaan paremmin.

Emäntä

1 kommentti:

  1. Itse en ole koskaan kaikuluotainta käyttänyt, mutta olisi kyllä mielenkiintoista. Tuurilla olemme jääkairalla tehneet jäähän reiän. Toivotaan että tulee kunnon pakkastalvi että pääsee kalastamaan jäälle.

    VastaaPoista