torstai 23. elokuuta 2018

Kuivattu sienirisotto

Kuivan kesän takia lähdin hyvin pessimistisin odotuksin sunnuntaina tarkistamaan vakio kanttarellipaikkoja. Ja ihme ja kumma sieniä löytyi muutama litra. Olin pari vuotta sitten lukenut Retkipaikkalta Minna Jakosuon vinkin kuivatusta risotosta retkiruokana. Idea jäi hautumaan ja sunnuntain sieniretken saaliista päätin vihdoin kokeilla risoton kuivaamista.

Risotto tehdään muuten ihan normaalisti, mutta ei käytetä rasvaa lainkaan, vain kasvislientä.

Tein kanttarellirisottoa suurin piirtein tällä ohjeella:

1,5 litraa pilkottuja kanttarelleja
3 sipulia (suoraan kasvimaalta)
1,5 litraa kasvislientä
4 dl risottoriisiä

Paistetaan ensin kanttarelleja pannulla, kunnes niistä on suurin osa nesteestä haihtunut. Lisätään sipulisilppu pannulle ja kuullotetaan hetki. Sitten risottoriisi ja kasvisliemestä osa, lientä lisätään aina sitä mukaan, kun on imeytynyt riisiin. Keitetään kunnes riisit ovat kypsiä.

Kypsä risotto levitetään kasvikuivurin ritilöille ja kuivataan kuivurilla n 6 tuntia. Kuivattu risotto pakataan vaikkapa minigrip pussiin. Tästä tuli kaksi kahden annoksen pussia.

Kun risottoa haluaa sitten syödä, niin lisätään pussiin kylmää vettä 2-3 tuntia aiemmin, jotta risotto turpoaa. Sitten se vain lämmitetään ja lämmittäessä voi halutessaan lisätä voita tai kermaa ja päälle parmesaania.Aiomme kokeilla kuivattua risottoa eväänä jollain syksyn metsästysretkellä, mutta ajattelin että tällaisia risottopusseja olisi hyvä olla aina kotonakin niitä päiviä varten, kun ei jaksa tai ehdi tehdä ruokaa.
Emäntä

1 kommentti:

  1. Onpas herkullisen näköistä evästä!
    Meillä ollaan vasta aikeissa harjoitella retkiruuan kuivausta..kiitos vinkistä!

    VastaaPoista