maanantai 13. elokuuta 2018

Rakennusloma

Kolmen viikon kesäloma takana, vaikka varsinainen lomailu jäi kyllä olemattomiin. Aloitimme viime kesänä mökin rakentamisen Inariin ja tätä rakennusprojektia lähdettiin nyt taas jatkamaan loman ajaksi. Työlistalla oli mökissä sisäkattojen teko, maalausta, terassin ja rappusten tekoa. Saunalla oli myös sisätöitä tekemättä.

Ensimmäinen viikko rakennettiin kahdestaan isännän kanssa sisäkattoa mökkiin. Myös kattolistojen kanssa päästiin tuskailemaan.


Toiselle viikolle saimme kirvesmiehen työmaalle ja sitten tehtiinkin pitkiä päiviä ja valmistakin alkoi tulla. Saunalla villoitettiin katto ja laitettiin paneelit. Mökin ja saunan terassit ja rappuset tehtiin tällä viikolla, samoin rappuset saunalta jokirantaan. Näistä rappusista tulikin melko pitkät ja jyrkät. Siinä saa muodikasta porrastreeniä saunavesiä kantaessa :)Tämä viikon aikana kävi myös muurari muuraamassa takan. Kuvassa ensimmäiset tulet takassa, seuravana päivänä vielä saumattiin laatat ja rapattiin pinta toiseen kertaan.


Kolmas viikko oltiin taas kahdestaan työmaalla ja nyt pääsimme jo muuttamaan mökille ja ensimmäisen kerran saunaan.Katto- ja lattialistojen laitto jatkui, samoin vuorilaudat laitettiin paikalleen. Tällaiset viimeistelytyöt on kyllä hitaita ja pitkän päivän jälkeen tuntui että mitään näkyvää ei saatu aikaiseksi. Toista se oli viime kesänä kun pystytettiin hirsikehikkoa.

Mutta niin vain päästiin loman lopulla kantamaan huonekaluja tupaan. Sohvan ostimme uutena, mutta muuten tori.fi-sivusto on ollut kovassa käytössä. 160 cm leveä kerrossänky löytyi torista, samoin kelohonkainen pirttikalusto. Kerrossängyn alasänky saatiin mökkinaapurilta ja annettiin vaihdossa meille ylimääräisiä rakennustarvikkeita.

Keittiökaapit mökistä vielä puuttuvat ja aurinkosähköjärjestelmä on ensi kesän työlistalla. Mutta eiköhän seuraavalla lomalla jo ehdi tekemään muutakin kuin rakentamaan.


Emäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti