Veimme verkot järveen sunnuntai-ilta ja kävimme ne aina töiden jälkeen iltapäivällä kokemassa. Päivärutiiniksi muodostui siis aamulenkki koiran kanssa, etätöitä, verkoille, saaliin perkaus ja loppuilta pihan siivousta ym. kevättöitä. Kalastus haukkasi arki-illasta aikaa helposti pari tuntia jopa enemmän vähän saalismäärästä riippuen. Torstaina otettiin verkot pois ja keskitytään viikonloppu muihin töihin. Maanantaina jatketaan sitten taas kalastusta, jos ei kovia tuulia ole.
Neljän päivän kalastuksella saalista kertyi vähän pakastimeen ja käytännössä koko viikko on syöty kalaa monessa muodossa. Verkkoihin oli uinut ahvenia, mateita, haukia, lahnoja ja pari kuhaa. Mateiden määrä yllätti, olen ehkä mieltänyt sen talviverkko- ja saaliskalaksi, mutta näköjään sitä saa hyvin myös näin keväällä.
Muutama made savustettiin ahventen kanssa ja seuraavana päivänä tein savumateesta pastakastikkeen. Tässä helppo ja herkullinen resepti. Oikeastaan tähän käy ihan mikä savukala tahansa.
Savumadepasta
Savustettua madetta
punasipuli
purkki creme fraichea
sitruunapippuria
Kuullota sipuleita hetki pannulla, lisää savukala, pippuri ja creme fraiche. Anna kastikkeen lämmitä pannulla. Tarjoile pastan kanssa.
Emäntä
Miekin ajattelin, että matikkaa saa vain talvella. Ihana yllätys��
VastaaPoistaVoi kun itsekin pääsisi kohta! Pitää vielä odottaa, että jäät aukeaa ja moottori huoltaa. Kalastelu on kyllä kiva ajanviete.
VastaaPoista