lauantai 25. huhtikuuta 2020

Kesäkalastuskausi alkoi

Täällä Päijät-Hämeessä järvet ovat olleet auki jo pari viikkoa, joten oli aika aloittaa kesäkalastuskausi. Aikaisempina keväinä kalastus on jäänyt vähemmälle aktiivisen talvikalastuksen jälkeen ja muutenkin kalenteri on keväällä ollut täynnä menoja. Nyt talvikalastuskausi jäi käytännössä kokonaan väliin huonojen jäiden vuoksi ja korona tyhjensi kalenterin kaikista tapahtumista. On siis aikaa ja intoa panostaa kevätkalastukseen.

Veimme verkot järveen sunnuntai-ilta ja kävimme ne aina töiden jälkeen iltapäivällä kokemassa. Päivärutiiniksi muodostui siis aamulenkki koiran kanssa, etätöitä, verkoille, saaliin perkaus ja loppuilta pihan siivousta ym. kevättöitä. Kalastus haukkasi arki-illasta aikaa helposti pari tuntia jopa enemmän vähän saalismäärästä riippuen. Torstaina otettiin verkot pois ja keskitytään viikonloppu muihin töihin. Maanantaina jatketaan sitten taas kalastusta, jos ei kovia tuulia ole.

Neljän päivän kalastuksella saalista kertyi vähän pakastimeen ja käytännössä koko viikko on syöty kalaa monessa muodossa. Verkkoihin oli uinut ahvenia, mateita, haukia, lahnoja ja pari kuhaa. Mateiden määrä yllätti, olen ehkä mieltänyt sen talviverkko- ja saaliskalaksi, mutta näköjään sitä saa hyvin myös näin keväällä.Mateet kyllä kelpasi oikein hyvin saaliiksi, koska nyt sain ruokakalan lisäksi hyviä mateen nahkoja pakastimeen odottamaan parkkausta. Kalannahan parkkauskurssi loppui viikko sitten ja ensimmäiset nahat on nyt valmiit. Kirjoittelen tästä oman postauksen lähipäivinä. Into on kuitenkin kova jatkaa harrastusta, joten materiaalivarastoa on hyvä kerryttää.

Muutama made savustettiin ahventen kanssa ja seuraavana päivänä tein savumateesta pastakastikkeen. Tässä helppo ja herkullinen resepti. Oikeastaan tähän käy ihan mikä savukala tahansa.

Savumadepasta

Savustettua madetta
punasipuli
purkki creme fraichea
sitruunapippuria

Kuullota sipuleita hetki pannulla, lisää savukala, pippuri ja creme fraiche. Anna kastikkeen lämmitä pannulla. Tarjoile pastan kanssa.Emäntä

2 kommenttia:

  1. Miekin ajattelin, että matikkaa saa vain talvella. Ihana yllätys��

    VastaaPoista
  2. Voi kun itsekin pääsisi kohta! Pitää vielä odottaa, että jäät aukeaa ja moottori huoltaa. Kalastelu on kyllä kiva ajanviete.

    VastaaPoista