lauantai 30. kesäkuuta 2018

Puuttuva palanen

Talon esittelykierroksen ensimmäisessä osassa kerroin toiveesta löytää pirttiin vanha kaappi modernin kaapin tilalle. Nyt sellainen on löytynyt ja niinkin läheltä kuin omasta varastosta!


Pihan lato/navettarakennus kätkee sisäänsä paljon kaikenlaista tavaraa ja silloin tällöin on hyvä tehdä siellä kierros avoimin silmin. Tiesin kyllä tämän vanhan kaapin olemassa olon ja olen pitkään miettinyt, että se pitäisi saada käyttöön. Harkitsin sen viemistä mökille Inariin, mutta sinne se ei mittojen puolesta oikein sovi. Myös ulkotiskipaikaksi sitä suunnittelin, mutta taivasalla se olisi mennyt pilalle.

Alitajunta oli asiaa ilmeisesti työstänyt, kun yhtäkkiä tällä viikolla tajusin kaapin paikan. Kesken työpäivän piti lähteä mittailemaan kaappia ja sehän sopii mainiosti emännänkaapin ja hellan väliin.

Kannettiin kaappi ladosta ulos ja aika rähjäiseltä se siinä vaiheessa näytti. Mutta kun pesi kaapin kunnolla, niin totesin että ei sille mitään muuta tarvitse tehdä. Saa siinä ajan patina näkyä.


Kaapissa on kaksi tilavaa laatikkoa ja yksi hyllykaappi. Toisen oven takana on klapilaatikko. Tämäkin tila täytyi saada järkevästi käyttöön, joten ostin Ikeasta muutaman jäteastian ja näin sain kaikki jauhoni mahtumaan tänne klapilaatikkoon. Siitä tuli nyt siis jauholaari.
Nyt pirtissä ei ole enää yhtään kovin modernia huonekalua vaan kaikki sopivan vanhoja.


Emäntä

4 kommenttia:

 1. Oi, mahtavaa että kaappi löysi paikkansa, samoin jauhot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aina mukavaa, kun vanha huonekalu löytää paikan ja saa jatkaa käytössä :)

   Poista
 2. Ihanan näköiset keittiökalusteet teillä! Samanhenkisistä haaveilen, kunhan niin pitkälle päästään että keittiökaluston uusiminen (vai onko se uusimista, jos vaihtaa uudet vanhoihin...? :D ) tulee ajankohtaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) vanhat kaapit on kauniita ja kestäviä. Tuossa pirtin esittelypostauksessa näkyy myös samalla seinällä oleva tiskikaapisto. Se on uutena ostettu Hämeenlinnan ylijäämävarastolta ja oli siis uusi mutta ovissa joku värivika, mutta se ei haitannut koska ovet on nyt maalattu samalla vihreällä kuin vanhat kaapit ja istuu kokonaisuuteen ihan hyvin.

   Poista