keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Pyykkipäivä

Meillähän ei siis tule juoksevaa vettä taloon eikä saunalle, kävelevä vesi vain ämpäreillä kannettuna. Tavallista pyykkikonettakaan ei voi näin ollen käyttää. Saunalla meillä onkin pulsaattorikone, joka tarvitsee toimiakseen vain sähköä. Veden voi kaataa ämpärillä koneeseen. Tätä konetta käytämme lähinnä kesäaikaan ja muulloin saamme lainata vanhempieni pyykkikonetta. Talvella käytön esteenä on lähinnä se, että kone ei meillä ole lämpimässä tilassa vaan saunalla saattaa mennä välillä pakkaselle.


Pyykin pesun valmistelut aloitetaan lämmittämällä vettä padassa. Tällä padalla lämmitämme muutenkin kaiken pesuvetemme ja tiskivedetkin kesällä. Muutamalla klapilla lämpiää padallinen vettä lähes kiehuvaksi.


Sitten pulsaattorin pesuosastolle tehdään sopivan lämpöinen pesuvesi, pyykinpesuaine ja vaatteet sekaan ja kone pyörimään. Maksimipesuaika on 15 minuuttia.


Kun pyykit ovat pyörineet pesuohjelman läpi, niin ne siirretään vieressä olevaan linkousosastoon. Linkous kestään noin 6 minuuttia ja on todella tehokas, kaikki ylimääräinen vesi lähtee vaatteista. Samalla kun ensimmäinen koneellinen on linkouksessa voi toista koneellista pestä pesupuolella.
Kun kaikki pyykit on pesty, niin pesuvesi lasketaan pois ja vaihdetaan puhdas huuhteluvesi tilalle. Sitten taas vaatteet pyörimään huuhteluveteen ja sen jälkeen linkoukseen. Huuhtelun voi toistaa pariin kertaan, jos haluaa.Pulsaattorilla pyykkääminen vaatii vähän enemmän työtä ja läsnä oloa, mutta on silti ajallisesti paljon nopeampaa kuin perinteisellä pyykkikoneella peseminen. Tunnissa pesee helposti pari koneellista pyykkiä pulsaattorilla. Tavallisessa koneessa pesuohjelma taitaa kestää puolitoista tuntia eli kaksi koneellista veisi aikaa kolme tuntia.

Tällaisia pulsaattorikoneita on myynnissä ainakin täällä.
Käyttökokemuksia samasta koneesta löytyy myös Jovelan talopäiväkirja-blogista.


Emäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti