keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Luonnon järjestämä kuntosali


Plussalle muuttunut sää sai aikaan taas ihan oman kuntosalin pihalle. Muutama päivä on jo jännitetty, että koska navetan katolta tulee lumet alas ja nyt se sitten tapahtui. Muut työt saikin unohtaa hetkeksi, kun lapioiden ja kolan kanssa käytiin lumivallin kimppuun. 

Ovien edestä lumet on käsipelillä saatava ainakin keskemmälle pihaa, josta ne voi sitten traktorilla työntää pois. Onneksi on tuo uskollinen Ford! Ilman sitä hikipisaroita vuodatettaisiin paljon enemmän. Normaalin lumisateen jälkeen lumityöt tehdään kyllä ihan perinteisesti kolalla, mutta nämä katolta pudonneet kasat ja liittymään aura-auton maantieltä heittämät vallit on mukava hoitaa konevoimalla.


Tämä on nyt toinen talvi, kun täällä asumme vakituisesti ja ensimmäinen kun on joutunut oikeasti tekemään lumitöitä. Viime talvi oli niin vähä luminen, että en tainnut tarttua kolaan kuin pari kertaa koko talvena ja Ford sai pysyä tallissa. Nyt lumipenkat on jo niin korkeita, etten minä meinaa jaksaa kolalla työntää kasan päälle.

 

Mutta mukavampi tällainen kunnon talvi ja eipähän tarvitse miettiä kuntosalille lähtöä, kun sali löytyy säännöllisesti omasta pihasta.

 

Miten teillä lumityöt hoidetaan? Onko konevoimaa apuna vai ihan lihasvoimalla?
Emäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti