maanantai 1. helmikuuta 2021

Omavaraisempaa elämää 2021 osa 2

Helmikuun ensimmäinen maanantai ja sehän tarkoittaa Suuntana omavaraisuus -sarjaa. Taas on monta omavaraistelu-blogia kirjoittanut kuulumisiaan ja tuttuun tapaan linkit löytyy lopusta. 


Tammikuu toi pakkaset ja lumisateet tänne Hämeeseenkin. Järvi jäätyi vihdoin ja saimme talviverkot pyyntiin. Verkkoja on käyty nyt kokemassa kolme kertaa ja aina jotain saalista on ollut. Enimmäkseen haukia, mutta myös mateita, ahven ja yksi neljän kilon kuha.

Myös lihan osalta pakastin täyttyi mukavasti, kun isäntä onnistui ampumaan peurapukin. Nyt on lihaa tarpeeksi vuodeksi eteenpäin. Olihan siinä taas melkoinen savotta, ennen kuin peura on siisteinä paloina vakuumipusseissa pakastimessa. Ensi hinattiin illan pimeydessä upottavassa hangessa peura tien varteen ja auton lavalle. Sitten nylkeminen ja ruho riippumaan kylmiöön. Vajaan viikon riiputtamisen jälkeen vietettiin yksi ilta paloitellen ja jauhelihaa jauhaen.

Koska peuralla oli ihan komeat sarvet, niin täytyihän ne seinälle saada. Onneksi tästä omavaraisuusbloggareiden joukosta löytyy taitavia kalloharrastajia. Peuran pää kyytiin ja ajeltiin Kuhmalahdellle Rakkautta ja maanantimia-blogin pariskunnan luo. Viikon päästä tuli jo viesti, että trofee olisi valmis. Ja on kyllä komea ja taidokkaasti tehty!


Vähän vihreääkin on jo kasvatettu. Kasvivalon alla on salaattia ja herneenversoja, joita voi leivän päälle napsia.

Tämän kerran yhteisenä teema, kuulumisten lisäksi, oli juomat. Erilaisia omavaraisia juomareseptejä löytyy varmasti monesta blogista. Olen kaksi juomareseptiä kirjoitellu tänne blogiin ja tässä linkit niihin: Koivunmahlasima ja pinkki prinsessajuoma. Eniten meillä juodaan oman kaivoveden lisäksi viinimarjamehuja sekä puolukkamehua. Marjapensaista pihasta löytyy lähes parikymmentä, joten mehumarjoja riittää.

Päivä pitenee ja kevättä kohti mennään. Helmikuussa on aika kaivaa jo siemenpusseja esille ja suunnitella tulevia kylvöjä. Kalastusta jatketaan toki myös, toivottavasti keli jäällä paranee. Tällä hetkällä sielä saa kahlata upottavassa sohjossa.

Käy lukemassa, mitä muille kuuluu!

Kasvuvyöhyke 1

Jovela

Laura eli Javis

Toivolan puutarha

Sateenkaaria ja serpentiiniä

Apilankukka

Multavarpaan maailma

Kasvuvyöhyke 2

Urban farming

Sarin puutarhat

Oma tupa ja tontti

Villavaltaus

Kasvuvyöhyke 3

Tsajut

Mummon kirja

Rakkautta ja maanantimia

Villa Kotiranta

Mikä itä

Caramellia

Villifarmi

Luomulaakso

Majalevon pientila

Kasvuvyöhyke 4

Korkeala

Puutarhahetki

Puutarha päiväkirja

Kasvuvyöhyke 5

Korpikuusen tila

Puutteela

Kasvuvyöhyke 7

Korpitalo


8 kommenttia:

 1. Onpa komeat saaliit! toivotaan hyviä kalakelejä teille sinne!

  Hieno tuo trofee. Olen kuvitellut, että niiden valmistus kestäisi kauemmin!

  VastaaPoista
 2. Ihailtavaa omavaraisuutta kalan ja lihan suhteen. Oi että! - Mikä itä / Turuska

  VastaaPoista
 3. Hyvät saaliit ja komea trofee! Parit kallohommat itse tehnyt ja keittämällä ja kaivelemalla se oli kyllä aikamoista puuhaa! Olisipa aikaa ja lähipiirissä lähde moiselle materiaalille 😄

  VastaaPoista
 4. Paljon kertovia kuvia.
  Teillä on pitkäksi aikaa proteenit omasta takaa.
  Onneksi pääsee vihdoinkin jäille. :D
  Neljän kilon kuha on kyllä komea.

  VastaaPoista
 5. Kasvatusvalosysteemisi näyttää hauskalta. Oletko tehnyt sen itse, vai onko se joku valmismalli? Teillä on melkoiset herkut omasta takaa.

  VastaaPoista
 6. Tosi hieno trofee! Hyvin olette saaneet saalista. Mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
 7. Teillä on kyllä ollut puuhakas alkuvuosi. Ei mitään puhetta talvilevosta :)

  VastaaPoista
 8. Vähän tuo talvikalastus verkoilla himottaisi. Mutta nyt ei kyllä aikaa sellaiselle ole. Vaikka ei se veisikään montaa päivää viikossa. Tämä talvi antoi toiveita sille, että pakkastalvia voisi tulla vielä jatkossakin.

  Oli hyvä päätös tehdä trofeeseen musta taustalevy. Erottuu nyt komeasti hirsiseinästä!

  VastaaPoista