Horsmankukkajuoma
1 l horsman kukkia
2 l vettä
1 tl sitruunahappoa
1 limen mehu (halutessaan kuorenkin voi raastaa mukaan)
500 g sokeria
Lisää kuumaa kestävään astiaan horsman kukat, sitruunahappo ja limen mehu. Kiehauta vesi kattilassa ja kaada kukkien päälle. Anna tekeytyä pari tuntia. Siivilöi kukat juomasta ja lisää sokeri. Pullota puhtaisiin lasipulloihin, jäähdytä ja nauti.
Hyvää Juhannusta!
Emäntä
Voi, tämä on niin ihanaa! Kokeilin itsekin viime kesänä.
VastaaPoistaSunnuntaina kävin etsimässä horsmankukkia, mutta huonoksi jäi saalis, Syrjäisemmillä paikoilla ei kukkinut vielä, tien varret taas olivat aivan täynnä horsmankukkaa. Mutta eihän siitä voi kerätä..
Varjopaikoissa täälläkin on kukat vielä nupulla. Hakkuuaukoista olen löytänyt hyvin kukkivaa horsmaa.
Poista