torstai 24. toukokuuta 2018

Pöperöä pihan perältä

Nyt eletään hortoilijan parasta ja kiireisintä aikaa. Kevät muuttui kesäksi rytinällä ja kaikki villiyrtit räjähtivät kasvuun kaikki yhtä aikaa. Ei tiedä mitä säntäisi keräämään, pitäisikö taas hakea uusi kopallinen nokkosia kuivuriin vai lähtisikö sittenkin ensin kuusenkerkkiä keräämään. Kaiken talvivaraston keräämisen ohessa täytyy tietysti syödä myös tuoreena villiyrttejä. Tänään meillä olikin ruokien suhteen teemana "pöperöä pihan perältä".

Lounaaksi tein villiyrttimunakkaan:

3 kananmunaa
3 rkl vettä
pari kourallista villiyrttejä (poimulehteä, vuohenputkea, horsmaa, voikukanlehteä)
juustoraastetta


Munakkaan kylkeen vielä naapurin kasvihuoneesta tomaatteja, niin lähiruokalounas on valmis.

Iltapalaksi paistoin kesän ensimmäiset nokkosletut

5 dl maitoa
2 kananmunaa
3 dl gluteenittomia lettujauhoja (Virtasalmen viljatuotteen)
0,5 tl suolaa
nokkosia oman maun mukaan


Ryöppäsin nokkoset ensin, mutta nuorille nokkosille se ei ole välttämätöntä. Samoin jos nokkoset kuivaa, niin ryöppääminen ei ole tarpeen ja kuivatusta nokkosjauheesta on kätevä talvellakin tehdä nokkoslettuja.


Emäntä





1 kommentti: