sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Kirsikkahillo

Pihassamme on yksi pieni kirsikkapuu tai itseasiassa pensas, suklaakirsikka pensas. Kirsikoita tämä yksikin pensas tuottaa niin paljon, että päätin keittää kirsikkahilloa. Näin sain pelastettua kaikki kypsät kirsikat ennen kuin rastaat pistävät ne poskeensa.


Kirsikkahillo

2 litraa kirsikoita
4 dl hillosokeria
2 rkl vettä
puolikkaan limen mehu
vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Pese ja poista kirsikoista kivet.
Yhdistä kirsikat, hillosokeri ja vesi kattilassa. Keitä noin 15 minuuttia. Kuori vaalea vaahto pinnalta.
Lisää vaniljajauhe, limen mehu ja ripaus suolaa hillon sekaan. Sekoita ja anna jäähtyä. Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin.

Ensimmäisen kerran tein hilloa tällä reseptillä ja tuli kyllä todella hyvää.


Emäntä

2 kommenttia: