Risotto tehdään muuten ihan normaalisti, mutta ei käytetä rasvaa lainkaan, vain kasvislientä.
Tein kanttarellirisottoa suurin piirtein tällä ohjeella:
1,5 litraa pilkottuja kanttarelleja
3 sipulia (suoraan kasvimaalta)
1,5 litraa kasvislientä
4 dl risottoriisiä
Paistetaan ensin kanttarelleja pannulla, kunnes niistä on suurin osa nesteestä haihtunut. Lisätään sipulisilppu pannulle ja kuullotetaan hetki. Sitten risottoriisi ja kasvisliemestä osa, lientä lisätään aina sitä mukaan, kun on imeytynyt riisiin. Keitetään kunnes riisit ovat kypsiä.
Kypsä risotto levitetään kasvikuivurin ritilöille ja kuivataan kuivurilla n 6 tuntia. Kuivattu risotto pakataan vaikkapa minigrip pussiin. Tästä tuli kaksi kahden annoksen pussia.
Kun risottoa haluaa sitten syödä, niin lisätään pussiin kylmää vettä 2-3 tuntia aiemmin, jotta risotto turpoaa. Sitten se vain lämmitetään ja lämmittäessä voi halutessaan lisätä voita tai kermaa ja päälle parmesaania.
Aiomme kokeilla kuivattua risottoa eväänä jollain syksyn metsästysretkellä, mutta ajattelin että tällaisia risottopusseja olisi hyvä olla aina kotonakin niitä päiviä varten, kun ei jaksa tai ehdi tehdä ruokaa.
Emäntä
Onpas herkullisen näköistä evästä!
VastaaPoistaMeillä ollaan vasta aikeissa harjoitella retkiruuan kuivausta..kiitos vinkistä!