Tänään ruokalistalla oli paistettua sorsan rintaa ja aloin miettimään sille sopivaa lisuketta. Jääkaapista löytyneen vajaan sinihomejuustopaketin ja punajuurien yhdistelmästä syntyi oikein herkullinen paistos.
Punajuuri-homejuustopaistos:
6-8 kpl punajuuria
n. 100 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
timjamia muutama oksa
mustapippuria
Viipaloi punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Lado uunivuuan pohjalle kerros punajuuriviipaleita. Murenna päälle homejuustoa ja ripottele mustapippuria ja timjamia. Toista kaksi tai kolme kerrosta. Kaada lopuksi kerma päälle. Paista 200 asteessa noin tunti.
Lautaselle vielä tomaattia ja kurkkua kasvihuoneesta, niin lähiruokalounas on valmis.
Lautaselle vielä tomaattia ja kurkkua kasvihuoneesta, niin lähiruokalounas on valmis.
Emäntä