Talviverkkoja on nyt käyty kokemassa kaksi kertaa ja tyhjin käsin ei ole tarvinut järveltä takaisin tulla. Verkoissa on ollut eniten haukia, mutta myös kuhia, ahvenia ja mateita. Tällä viikolla kalastuskaveri sai kuhan ja mateen ja me otimme saaliiksi tulleet neljä haukea. Näin pääsimme jauhamaan suuremman määrän haukimassaa kerralla, eikä lihamyllyä tarvinut sotkea vain yhden hauen takia.
Hauet siis fileoitiin ja fileet jauhettiin massaksi. Myllyssä jauhaantuu pienimmät ruodot mukana. Pari pussia haukimassaa meni pakastimeen ja osan paistoin heti pihveiksi.
Haukipihvit
n. 500 g haukimassaa
3 kananmunaa
1/2 dl gluteenittomia korppujauhoja (tai tavallisia)
1 prk
Cuisine Crème Fraiche sipulisekoitus tai kermaviiliä + mausteita
suolaa
sitruunapippuria
Pihvit voi paistaa pannulla tai uunissa. Itse paistoin tällä kertaa valurautapannulla.
Parina päivänä on nyt päästy herkuttelemaan haukihampurilaisilla. Sämpylän tilalla voi käyttää ruisleipää. Itselleni leivoin Helkan keittiössä ohjeella
gluteenittomia täysjyväreissareita. Kastikkeeksi sopii vaikkapa valkosipulimajoneesi. Muuten täytteenä suolakurkkuja ja cheddarjuustoa.
Edelliset haukihampurilaiset on syöty viime talvena, joten kylläpä oli hyvää pitkästä aikaa.
Ja toki Pihka-koira sai myös osansa, tein yrjölän puuroa haukimassalla. Tämä haukipuuro on Pihkan herkkua.
Emäntä